Clean Your Closet 2.0

Enige tijd geleden heb ik jullie iets beloofd. Ik beloofde een (uiteraard mooi gestylde) werkboek met als titel “ Clean Your Closet”. Een werkboek waarin je ervoor zorgt dat de inhoud van jouw kast een basis garderobe is, een basisgarderobe bestaande zorgvuldig uitgezochte kledingstukken die eindeloos te combineren en van een goede kwaliteit zijn. 

En helaas moet ik van deze belofte terugkomen. Het schrijven van het beloofde werkboek duurde en duurde maar en langzaam werd het knaagde gevoel een helder moment: een uniform ebook over het opruimen van je kast kan helemaal niet. Een basisgarderobe is namelijk voor iedereen anders.

Kijk; misschien is jou perfecte garderobe wel gebaseerd op 3 bloemetjesjurken en die van iemand anders op 15 saaie zwarte rokjes en dito tops (steekt haar hand op). Voordat je jouw basisgarderobe kunt maken, moet je jou unieke stijl kennen: waar voel jij je het prettigst in, wat staat jou het beste ? En daar zit een nogal ingewikkeld proces aan vast. Ik zal daar voor nu niet al te veel op in gaan maar alstublieft dames knoop deze in je oren:

wees tevreden met je eigen lijf. Zannik nu eens niet of je dikke kont of lelijke knieën. Hou van je lijf, zoals het is…het immers jouw lijf!

…daar een volgende keer meer over, het ging nu over mijn niet nagekomen belofte. Een opgeruimde kast. Je kast opruimen is (wat mij betreft) een periodieke must … een frisse wind, een grote schoonmaak.

Voor een ‘Clean Closet” heb ik een aantal tips

  • Doe niet zo moeilijk en begin gewoon.
  • Haal alles (ja echt alles) uit je kast en maak 3 stapels: houden | bewaren | direct weggooien 

Houden: je lievelings, in goede conditie, binnen jouw stijl en je hebt het de afgelopen 2 maanden nog gedragen.

Bewaren; in goede conditie, je draagt het graag maar alleen op speciale gelegenheden, je hebt er mooie herinneringen aan.

Weggooien: afgedragen, vies, kapot, past niet meer (en als je heel eerlijk bent gaat het ook niet meer passen). Ook kledingstukken waar slechte herinneringen zitten kun je beter wegdoen.

  • Behandel je kleding met liefde en zorg; herstel waar nodig en geef het de ruimte. Hang je kleding zoveel mogelijk uit, liefst 1 kledingstuk per hangertje. Zo kun je het beste zien wat je nu eigenlijk hebt.
  • Sorteer je kleding in je kast op een manier die bij jouw past. Zo heb ik bijvoorbeeld gesorteerd op soort en kleur. 
  • En vind je het echt moeilijk om het zelf te doen, ik wil je best helpen liesbeth@studiolvd.nl 

Je kunt je vragen ook via Instagram aan mij stellen, tag #studiolvd in je bericht, ik kijk graag mee.