Eigen stijl

Het vinden van je eigen stijl is een lange/langlopende zoektocht. Het is een zoektocht die ik bij de puber hier in huis van dichtbij meemaak. Helaas kan ik daar geen praktijkvoorbeeld van geven, aangezien ik zeer plechtig heb moeten beloven geen enkel beeld en/of tekst materiaal over hem openbaar te maken. Hij is naar eigen zeggen ‘nogal op zijn privacy gesteld’ …….

De zoektocht van de gemiddelde puber gaat vooral over het niet op willen vallen in de menigte, over hetzelfde eruitzien als je vrienden, over het opgaan in de groep. Die van ons (volwassen) vrouwen van gaat vooral in het vinden/ontdekken van je eigenheid.

Het klinkt allemaal ook heel mooi: je eigen stijl, “wees je eigen uniek zelf.” Maar waarom is een eigen stijl nou zou belangrijk en het vinden ervan, hoe doe je dat eigenlijk?

Je eigen (kleding)stijl kennen is niet alleen heel handig (scheelt je tijd, miskopen), maar is uiteindelijk de basis zijn van hele fundamentele levensvragen als ‘ wie ben ik nu eigenlijk, waar sta ik voor.

Om het lekker praktisch te houden (daar hou ik nogal van) kun je met deze stappen/opdrachten je eigen kledingstijl ontdekken:

  • Maak een moodboard: of je knipt & plakt of een programma’s als Pinterest en Polyvore gebruikt. Het maakt mij niets uit, zolang je maar verzamelt. Verzamel plaatjes van die kleding die jij mooi/fijn vind om te dragen.
  • Neem je kast eens goed door, wat heb je veel en wat draag je het vaakst.
  • Analyseer en vergelijk, als het goed is ziet hier een lijn in, een rode draad.

De rode draad in mijn garderobe is dat mijn kleding (op uitzondering na) vaak bestempelt kan worden als ‘basics’, de kleding die ik het liefst en vaak draag is functioneel, draagbaar en makkelijk te combineren. Mijn favorieten kleuren zijn zwart, wit, grijs en blauw met een voorzichtig accent in nude en cognac.

Ik ben benieuwd naar jou rode draad… of je heb je hulp nodig bij het vinden van je rode draad?